Heb jij een motor en heb jij altijd een toffe motorreis willen doen met je motorvrienden? Dan ben je op deze pagina helemaal aan het juiste adres! Hier kan je namelijk alle ins en outs leren over wanneer je op de motor naar Zuid-Frankrijk wilt gaan. De routes die je onderweg tegenkomt zijn fantastisch. Er zijn echter wel een paar zaken waar je rekening mee moet houden, voordat je op zo een grote reis gaat. Factoren zoals veiligheid zijn belangrijke zaken waar je op moet letten. Er kan namelijk een hoop gebeuren, voordat je in Zuid-Frankrijk bent. Wil je hier meer over weten? Lees dan snel verder om hier achter te komen!

De wind in je haren

Wanneer je zo een lange reis hebt is het heerlijk om dit te doen wanneer het lekker weer is. In dit weer kun je namelijk optimaal genieten van een heerlijke rit met je vrienden. Je hebt wanneer je richting Frankrijk rijdt een aantal gave wegen in België en het noorden van Frankrijk. Je kunt in Antwerpen namelijk rijden op aparte wegentjes die uitermate geschikt zijn voor motoren. Wanneer je pas je motorrijbewijs hebt gehaald is dit ook een perfecte route om ervaring op te doen.

Uitrusting

Het is belangrijk om tijd en geld te investeren in een goede uitrusting. Je moet immers een flinke stuk rijden. Daarom is het van belang dat je veiligheid te allen tijde op nummer één zet. Goedkope helmen kopen wordt dan ook afgeraden. Wanneer er iets gevaarlijks gebeurd wil je niet afhankelijk zijn van een slechte uitrusting. Dit is dan ook vaak de grootste oorzaak voor het feit dat mensen ernstige blessures oplopen bij het hebben van een ongeluk. Veiligheid is het laatste waar iemand op moet besparen, zéker wanneer je naar een ander land gaat.