Is het eerlijk om Litecoin de light variant van Bitcoin te noemen? Doen we de munt daarmee niet te kort? Het simpele antwoord is: ja het is eerlijk en nee we doen de munt daarmee niet te kort. Light betekent in deze context namelijk niet minder of minderwaardig, light is hier misschien zelfs wel een geuzennaam: iets om trots op te zijn.

Zoals gezegd is Litecoin een alt-coin en maakt daarmee gebruik van de techniek van Bitcoin. Toch is de munt wel degelijk anders dan Bitcoin, oftewel zoals ze het zelf zeggen: Litecoin is een bewezen handelsmedium aanvullend op Bitcoin.

Of zoals beleggers zeggen: Bitcoin is goud, Litecoin is zilver. Charlie heeft de technologie van Bitcoin gepakt, naar de zwakke plekken gekeken en deze verbeterd, en daarmee was Litecoin geboren. Net als Bitcoin is het netwerk van deze munt volledig Open Source, het is van iedereen of van niemand.

De afkorting van Litecoin

De afkorting van Litecoin is gewoon LTC. Hetzelfde principe als bij USD (US Dollar) en EUR (Euro) geldt. Litecoin kan ook worden gekoppeld aan andere valuta’s. In dat geval is de naam van het valutapaar bijvoorbeeld Litecoin vs US Dollar of LTC / USD.