Iedere organisatie heeft baat bij het aannemen van een receptioniste en er is nog altijd veel vraag naar de functie. Als receptioniste ben je onder andere bezig met het ontvangen van bezoekers, maar bedien je ook de telefoon. Verder verricht je enkele administratieve taken. Wanneer je graag met mensen omgaat en een veelzijdige baan wilt, kun je ervoor kiezen om de opleiding receptioniste te volgen.

De opleiding tot receptioniste is zeer afwisselend, net als de functie zelf. Je leert niet alleen de theoretische kennis, maar je gaat ook aan de slag met praktische vaardigheden. Zo leer je hoe je op praktische wijze gebruik maakt van de computer. In totaal bestaat de opleiding uit 20 lessen van drie uur. Tijdens deze opleiding ga je veel verschillende facetten leren en kun je na het behalen van de diploma kun je bij een bedrijf aan de slag als receptioniste.

Inhoud van de opleiding receptioniste

Wat ga je doen tijdens de opleiding? Er zijn drie onderdelen die aan bod komen tijdens de opleiding. Zo ga je in de eerste plaats aan de slag met je toetsenbordvaardigheid. Daarnaast komt ook MS Office aan bod en leer je werken met Word, Outlook en Excel. Ook ga je aan de slag met kantoorpraktijk. Denk hierbij aan klantgericht werken en representativiteit, maar ook aan kantoorvaardigheden zoals het gebruik van de telefoon en het beheer van de werkplek. Ook gesprekstechnieken, internet en social media en communicatieve vaardigheden komen langs. Dit zijn belangrijke zaken om een goede basis op te bouwen voor je functie als receptioniste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *