De Nederlandse economie

De Nederlandse economie zit in een piek moment. Wanneer je economische cijfers over een verloop van tijd achter elkaar zet en uittekent komt je eigenlijk altijd uit op een golf beweging die elke vier jaar een piek kennen en vier jaar later een dal hebben. De vier jaar na het dal komen dan in de piek weer hoger uit als de piek 8 jaar daarvoor. Een opwaardse golf beweging is de beste omschrijving. Nederland bevindt zich op dit moment in zo’n piek moment. Dit wordt enorm duidelijk als je gaat kijken naar de huizenmarkt en de banenmarkt. In dit artikel vertellen we meer over de Nederlandse economie aan de hand van deze twee voorbeelden.

De huizenmarkt

Je zal maar een starter zijn op de Nederlandse huizenmarkt. Het is voor een goed verdienende starter op de arbeidsmarkt bijna niet te doen om een huis te kopen. Zelfs huren is door de krapte op de huizenmarkt al moeilijk. Makelaars spelen hier op in en kiezen de beste profielen uit om huizen te huren. Er zijn op dit moment meer mensen die een huis zoeken als beschikbare huizen. De huizenprijzen stijgen hierdoor. Koopwoningen zijn op dit moment ruim 10% duurder als vorig jaar en huurprijzen. Niet te doen!

De arbeidsmarkt

Door de sterke economie hebben mensen meer te besteden. Hierdoor kunnen bedrijven uitbreiden en zijn er extra banen beschikbaar. Op dit moment zijn er meer banen als baanzoekende. Een geweldige situatie natuurlijk. Door deze situatie gaan werkzoekende op zoek naar de beste situatie per individu. Dit leidt er toe dat ZZP’er in opkomst zijn. Dit zie je vooral in industrieën waar je met je handen werkt. Dakdekker in Abcoude is bijvoorbeeld zo’n zoekterm waar veel ZZP’ers op worden gevonden. Ook loodgieters en beveiligers zijn steeds vaker ZZP’ers. Het voordeel van zzp’er zijn is dat je een hoger tarief per uur ontvangt. Klinkt top, totdat je ziek wordt..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *