Verkeersschool Wesseldijk

Als je met een aanhanger wil rijden heb je je BE rijbewijs, oftewel het aanhanger rijbewijs nodig. Er zijn verschillende redenen waarom dit rijbewijs handig is. Misschien moet je voor je werk regelmatig met een aanhanger rijden of ambieer je een functie waarbij dat nodig is. Wil je graag een caravan kopen om op vakantie te gaan en wil je hier zelf ook mee rijden? Houd je van klussen en heb je een auto met trekhaak en wil je ook een aanhanger aanschaffen? Of heb je paarden waarmee je ook regelmatig met een paardentrailer wil rijden? Allemaal voorbeelden waar een aanhanger rijbewijs verplicht of gewenst is.

Aanhanger rijbewijs

Wanneer heb je een aanhanger rijbewijs nodig?

Of een aanhanger rijbewijs verplicht is, hangt af van het gewicht van de aanhanger en in combinatie met de auto. Zodra de aanhanger inclusief laadvermogen meer dan 750 kilo is of de totale combinatie van aanhanger, auto en laadvermogen meer dan 3500 kilo is dan heb je al je BE rijbewijs nodig. Hier zit je natuurlijk zo aan dus het is dan wel belangrijk om dit rijbewijs te halen. Als je zonder het BE rijbewijs maar met alleen je autorijbewijs (B) met een te zware aanhanger gaat rijden dan loop je het risico op een flinke boete. Daarnaast ben je ook niet verzekerd wat ook voor grote problemen kan zorgen wanneer je betrokken bent bij een aanrijding. Voorkom deze producten door je aanhanger rijbewijs te halen.

Rijles

In 1 dag halen

Je kun je BE rijbewijs al in 1 dag halen. Er wordt dan direct een examen bij het CBR aangevraagd. Je begint dan met praktijklessen. Je leert een aanhanger aan- en loskoppelen, manoeuvreren en je gaat met je aanhanger deelnemen aan het verkeer. Afhankelijk van het gekozen pakket heb je 5 of 7 uur praktijkles. Deze dag is inclusief lunch en je sluit de dag af met het examen bij het CBR. Dat betekent dat je aan het einde van de dag al kunt beschikken over een verklaring van rijvaardigheid.