Heb jij een kleine badkamer en wil je dit ruimtelijker maken? Vaak is de badkamer de kleinste kamer in een woning en in veel gevallen is er niet veel ruimte. Toch breng je hier wel wat tijd door en je wilt je hier ontspannen voelen. Hoe kun je kleine badkamers ruimtelijker maken? Wij geven hier drie slimme tips.

Laat de muur en vloer in elkaar overlopen

Als je de muur en de vloer in elkaar laat overlopen door gebruik te maken van hetzelfde soort tegels, ontstaat er geen onderbreking. Dit zorgt ervoor dat de kamer direct groter lijkt. Indien je kiest voor grotere tegels, zul je zien dat je kamer nog groter wordt.

Glazen douchewand

Heb je een douche in je badkamer? Zeker als het een kleine badkamer is heb je waarschijnlijk wel een cabine, wand of douchegordijn nodig. Je kunt in dit geval het beste kiezen voor een glazen douchewand die je weg kunt schuiven of weg kunt klappen nadat je hebt gedoucht.

Opbergruimte

Als je een kleine badkamer hebt en spullen rond laat slingeren, wordt dit al snel een rommeltje en lijkt het meteen nog kleiner. Zorg dus voor voldoende opbergmogelijkheden die optisch gezien weinig ruimte in beslag nemen (hoge planken, een inloopkast) en plaats je spullen hierin.